CANINE FRISBEE

tiarafrisbeeA kutyás frisbee az Egyesült Államokból indult hódító útjára. Magyarországon elsőként 2007-ben Peter Bloeme tartott kutyás frisbee bemutatót, melynek hatására hazánkban is egyre többen űzik ezt az egyszerű, de látványos kutyás sportot. Ehhez a játékhoz csak egy kutya, egy speciális, a kutyák számára készített frisbee és egy lelkes gazdi kell. Könnyen tanítható, bárhol és bármikor űzhető elfoglaltság.

Főbb ágazatok:
– A távolsági (distance) kategóriában egy megadott pályán kell időre a lehető legtöbb pontot szerezni.
– Szabadstílusban (freestyle) adott időre kell a lehető legtöbb trükkös dobást és elkapást bemutatni a kutyával, saját koreográfia alapján.
– A Quadruped a “Ki tudja a legnagyobbat dobni a kutyának?” játék, persze itt is csak az az érvényes dobás, amit a kutya a levegőben kap el.
– Ezeken kívül még sok más fajta célbadobós frisbee-s játék van.

Az Egyesült Államokban 1975 óta minden évben rendeznek ezekben az ágazatokban világbajnokságot. Néhány nyugat-európai országban is már több mint 10 éves múltja van ennek a kutyás sportágnak.

Egyesületünkből 2008 óta minden évben kvalifikált legalább egy versenyzőnk a Skyhoundz világbajnokságra és minden évben sikerült előteremtenünk a kiutazáshoz szükséges pénzt.

A Frisbee oktatás díja 2000 Ft/ alkalom