Fizioterápia kutyáknak

gyógytorna(Kiss Nikolett 0620/272-1496)

A fizioterápia az ortopédiai problémák, traumás sérülések, neurológiai betegségek esetén az állatorvosi kezelés kiegészítéseként, vele együttműködve a minél gyorsabb és tökéletesebb gyógyulást segíti elő különböző masszázstechnikák és aktív torna alkalmazásával.

Fő célja a fájdalommentes, önálló mozgás visszaadása, hiszen a mozgás fél egészség!

A fizioterápia egyik legfontosabb része a gyógytorna, mellyel erősítjük az izomzatot, izomerőt, elősegítjük az egyenletes végtaghasználatot, végtagterhelést, javítjuk az egyensúlyt, a mozgáskoordinációt és a helyzetértékelést.

Egy tervezett műtétet megelőzően a masszázs és a gyógytorna segítségével az adott területhez kapcsolódó izmok, izomcsoportok megerősíthetőek, így lerövidíthetjük a felépülést.

Fizioterápiával csökkenteni tudjuk az idős korban megjelenő, illetve ortopédiai problémákból eredő degeneratív ízületi gyulladás kapcsán jelentkező ízületi mozgáspálya beszűküléseket.

izomerősítés
Neurológiai betegségek esetében a gyógytorna során alkalmazott különböző egyensúlyozó eszközök segítségével újratanítható a járás, fejleszthető a végtagtudatosság, javítható a végtag koordináció, illetve az egyenletes végtagterhelés.

Gyógytornával javíthatjuk a munka-, vadász- és sportkutyák állóképességét, a sérülések megelőzhetőek, valamint az izomerő fejlesztésével a teljesítmény növelhető.

A túlsúlyos állatok esetében a fogyókúra része lehet – kell, hogy legyen – az aktív torna, mellyel az ízületek megkímélésével biztosítjuk a mozgást.

A különböző instabil eszközökön végzett tornát a gazdi és kutyája is egyaránt élvezi, nagy mértékben javítja kapcsolatukat, így teljesen egészséges kutyáknak is jó elfoglaltság.

Bármilyen ortopédiai elváltozásokból, traumás sérülésekből, neurológiai betegségekből, idős kori porckopásokból, sportsérülésekből eredő fájdalomra az állatok ösztönösen úgy reagálnak, hogy minimalizálják a mozgásukat, ami az állapotuk további romlását eredményezi.

A fizioterápiával képesek vagyunk csökkenteni fájdalmukat és így fokozatosan visszaadjuk mozgásszabadságukat.

 

 

 

Aktív torna kutyáknak

Itt az őszi esős, szeles idő. Szeretettel várok minden gazdit és kutyust (meleg, fűtött tornateremben :), hogy dogactivity-vel, futópaddal, aktív tornával tartsuk formában kedvenceinket. A foglalkozások 3-5 fős csoportokban szerda 6 órától kezdődnek, bejelentkezés szükséges!

(Kiss Nikolett 0620/272-1496)

tornatorna